adhd medisiner cbd cbg cbd-olje cbg-olje

Kan CBG være et alternativ for ADHD-medisin?

CBG (Cannabigerol) er en av de mange cannabinoidene som finnes i cannabisplanten som har fått mye oppmerksomhet for sine potensielle helsefordeler. 

Det har ikke blitt utført mye forskning på CBG og ADHD. Imidlertid kan noen tidlige studier og forskning på cannabinoider generelt indikere at CBG kan ha potensial i behandling av noen av symptomene på ADHD.

En studie publisert i European Neuropsychopharmacology i 2017 undersøkte virkningen av CBG på rotter med hyperaktivitet. Forskerne fant at CBG reduserte aktivitetsnivået og forbedret korttidshukommelsen.

En studie publisert i European Neuropsychopharmacology i 2017 fant at CBD, sammen med CBG, kan bidra til å redusere impulsivitet og hyperaktivitet hos personer med ADHD. En annen studie fra 2020, publisert i Journal of Clinical Psychopharmacology, fant at cannabismedisinering, som inkluderte CBG og andre cannabinoider, hadde en positiv effekt på ADHD-symptomer.

CBG har også vist seg å ha andre effekter:

  1. Glaukom: CBG kan bidra til å redusere intraokulært trykk, som er en risikofaktor for glaukom.
  2. Betennelser: CBG har betennelsesdempende egenskaper, og kan være effektivt for å lindre symptomer på betennelsesrelaterte tilstander som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.
  3. Antibakterielle egenskaper: CBG kan være effektivt for å bekjempe bakterier, inkludert stammer som er resistente mot antibiotika.
  4. Angst og depresjon: CBG kan ha en angstreduserende effekt, og kan også være effektivt for å lindre symptomer på depresjon.

Det er viktig å merke seg at mens noen kan oppleve lettelse av ADHD-symptomer ved å bruke CBG, kan det ikke være en passende behandling for alle. Vi anbefaler å lese tilbakemeldingene på vår Four Strains CBG-olje her: https://melsbymelissa.com/no/produkt/four-strain-cbd-oil-15

Liknende artikler