MELS Shilajit
|

MELS Shilajit

Vi er alltid på utkikk etter mat og tilskudd som kan gi oss mer energi, bedre helse og leve lenger med mest mulig kvalitet. Shilajit er et slikt remedium, tettpakket med næringsstoffer laget etter naturens egen oppskrift av kraft og vitalitet. Shilajit er et ayurvedisk ord som betyr “conquer of mountains – destroyer of weakness” eller på norsk: “erobrer av fjell – tilintetgjører av svakhet”.

Hva er Shilajit?

Shilajit er en organisk forbindelse fra Himalayas skattekammer, men finnes også i andre høye fjell slik som Rocky Mountains, Andesfjellene og Alpene. Det er en konsentrert biomasse bestående av akkumulert plantemateriale, mikroorganismer og steinmasse i form av mineraler og metaller.

Shilajit krystall

Dette organiske materialet gjennomgår en gjæringsprosess, hvor biomassen over tusenvis av år, brytes ned ved hjelp av mikroorganismer som sopp, bakterier i fravær av oksygen. Gjennom denne prosessen tar massen opp mineraler fra fjellet, noe som gir Shilajit en konsentrert og potent sammensetning av mineraler, sporstoffer og andre næringsstoffer.

Biomassen ligger presset mellom steinlagene i fjellet og modnes over tusenvis av år. Under høyt trykk kombinert med de naturlige kjemiske reaksjonene, kondenseres massen til en geleaktig, kvaelignende harpiks som bokstavelig talt siver ut av fjellet når temperaturen går opp om sommeren.

MELS Shilajit er et 100% rent naturprodukt av aller høyeste kvalitet. Vi er i direkte kontakt med gruvefamilier i Himalaya og Altai-fjellene som har samlet inn Shilajit i generasjoner, og produktet importeres direkte fra dem.

Hva består Shilajit av?

Shilajit inneholder en rekke viktige mineraler som magnesium, kalium, selen, kalsium, folsyre og jern og opp mot 80 andre naturlige mineraler. I tillegg finner du den biologisk aktive og kraftfulle fulvinsyren som har millioner av gunstige bakterier, og en molekylær sammensetning som bidrar til enklere opptak av vitaminer og mineraler.

Hva brukes Shilajit til?

Shilajit har en lang historie med bruk i indisk naturmedisin, kjent som Ayurveda. Shilajit har vist seg nyttig for en rekke ulike tilstander og anses som et allsidig kosttilskudd for kropp og sinn. Det brukes blant annet ved helbredelse av skader, manglende energi og stressmestring, kognitiv funksjon (som konsentrasjon og hukommelse), fertilitet, økt libido (seksuell lyst) og styrking av immunforsvaret.

Shilajit te

Shilajit kan brukes til å bekjempe infeksjoner gjennom sine antibakterielle egenskaper. Du kan for eksempel smøre det på sår eller kutt.

Shilajit støtter fordøyelsessystemet og har blitt brukt for å fremme sunn fordøyelse og regulere stoffskiftet og blodsukkeret.

Shilajit er også kjent for sine adaptogene egenskaper, noe som betyr at det kan hjelpe kroppen med å tilpasse seg ulike påkjenninger og fremme velvære, styrke og vitalitet.

Shilajit anses som en kilde til foryngelse og kan bidra til å bremse aldringsprosessen.

*Det er viktig å merke seg at som ved all bruk av medikamenter, kosttilskudd og behandling, responderer kroppen ulikt og individuelle forskjeller kan variere.

Annen nyttig informasjon om shilajit

Shilajit finnes i 4 unike former basert på gull, sølv, kobber eller jern som er den svarte som vi er mest kjent med. Alle inneholder bestemte mineraler og kjemiske forbindelser som virker helsebringende. De første menneskene som oppdaget egenskapene til shilajit var indere som praktiserte eldgammel ayurvedisk medisin

Shilajit kan bidra til å gjeninnsette kroppens mineral- og elektrolyttbalanse slik at enzymreaksjoner og energiomsetning kan fungere optimalt. Elektrolytter er ioniske forbindelser som er nødvendig for mange fysiologiske prosesser i kroppen, inkludert nerveimpulser, muskelkontraksjoner og cellekommunikasjon

Shilajits ioniske forbindelser er lettere omsettelige i kroppen grunnet en høy oppløsningsevne i vann. De elektrostatiske kreftene mellom ionene og vannmolekylene gjør det lettere for dem å bli oppløst i kroppens væsker, slik som blod og ekstracellulære væsker.

MELS Shilajit

Hvordan bruke shilajit?

Er det aller første gang du bruker shilajit, anbefaler MELS at du starter med 0,5 til 1 gram (på størrelse med et riskorn). Bruk gjerne enden på en teskje til å skrape ut.

Kok opp vann, la det avkjøle litt før du har oppi doseringen, og rør rundt til det er løst opp. Drikk som en te eller annen varm drikke.

Ta shilajit på tom mage om morgenen da det stimulerer metabolismen / stoffskiftet og hjelper kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer.

Siden shilajit øker energinivået ditt anbefales det ikke å bruke shilajit før leggetid.

Vi anbefaler å bruke shilajit i 6-8 uker, for deretter å ta en pause på 1 uke og kjenne på endringene i kroppen din.

Når skal man utvise forsiktighet ved bruk av Shilajit?

Selv om Shilajit er et trygt produkt som tradisjonelt er brukt til en rekke helseformål, er det tilstander og situasjoner der Shilajit bør brukes med omhu.

  • Graviditet og amming
  • Inntak av medikamenter (konsulter legen din dersom du tar medisiner)
  • Barn

*Ikke bruk Shilajit hvis du lider av sigdcelleanemi 8 (en medfødt sykdom som forårsaker anemi, lav blodprosent) eller hemakromatose (at man har for mye jern i blodet).

*Det er mulig å oppleve allergisk reaksjon mot dette kosttilskuddet. Dersom du opplever utslett, økt hjerterytme eller svimmelhet, skal du stoppe inntak av Shilajit. 

Før du bruker Shilajit eller andre kosttilskudd, er det klokt å rådføre seg med kvalifisert helsepersonell, spesielt dersom du i tillegg tar andre medikamenter eller har kjente allergier eller sykdommer.


Liknende artikler